Boeken over kleur

Wilt u zelf met kleur aan de slag? De volgende boeken kunnen we u aanbevelen:

Gevoel voor stijl en kleur
Auteur: Shannon Fricke
Kleuren kiezen voor je interieur kun je met intuitie doen en is onder invloed van je levenservaring. Hierover lees je in ‘gevoel voor stijl en kleur’. Dit boek helpt je om een gevoel voor kleur en styling te ontwikkelen. Hoe? Door eerst je woning kritisch te bekijken en pas daarna nadenken over de kenmerken van kleuren. Dit boek bevat prachtige paginagrote foto’s en heeft een afwisselende maar toch consistente lay-out en functioneel kleurgebruik.

De Kleurengids Naturel & Pastel
Auteur: Alice Buckley
Hoe krijgt een ruimte een bepaalde sfeer? Dit boek bevat een uitgebreide reeks kleur- en inrichtingsideeen en laat zien hoe neutrale kleuren optimaal in uw huis worden benut.

Passie
Auteur
: Tricia Guild
Dit verrassende boek, met een caleidoscoop aan beelden, geeft niet alleen inzicht in de artistieke bronnen van Tricia Guild en hun uiteindelijke invloed op haar ontwerpen, maar biedt ook volop inspiratie voor de lezer zelf. Een unieke kijk achter de schermen´ van de oprichter van één van de invloedrijkste bedrijven in de wereld .

Pantone Guide to communicating with color
Auteur: Leatrice Eiseman
Dit boek is een kleurenbijbel. Een handboek waarin de kracht van kleur en het gebruik van kleurschema’s wordt toegelicht. Aaan de hand van foto’s en kleurkaarten worden diverse stijlen beschreven.

Colors for your home
Auteur: The Editors of House Beautiful Magazine
Een ‘handig’ handboek dat hulp biedt bij het kiezen van de juiste kleuren in uw interieur. Het interessante van dit boek is dat designers hun persoonlijke invalshoeken delen van de manier waarop zij tot de keuze van kleuren in interieurs komen. Naast hun aanpak komen ook praktische tips over kleur in het interieur aan de orde en welke soort verf je het beste kunt gebruiken op welke soort ondergronden.

Nuances
Auteur
: Tricia Guild
Een prachtige inspiratiebron voor iedereen die in huis met het interieur aan de slag wil met kleur. Zeker als u zoekt naar voorbeelden en ideeën over kleuradvies. Het boek ‘Nuances’ helpt u om oplossingen te vinden voor vragen over ontwerpen en het interieur stylen met kleur.

Hebt u liever toch een persoonlijk advies? Ook dat kan. We helpen u graag de juiste kleur te vinden.

Post to Twitter