10 Handige tips bij verkoop van uw huis!

 1. Goede foto’s op internet
  Kopers beoordelen uw huis op internet. Zijn er geen goede foto’s dan genereert dat minder kijkers en minder kijkers betekent minder potentiële kopers! Uw huis moet bij voorkeur verkoop klaar zijn voordat er foto’s gemaakt worden. Want u geeft maar 1 keer de eerste indruk. Staat uw huis al op internet, haal uw huis dan tijdelijk uit de verkoop en maak een nieuwe start met goede foto’s!
 2. Maak van uw thuis een huis
  U moet echt emotioneel afscheid nemen van uw thuis. Uw huis staat te koop, niet uw manier van leven. Dus leid mensen niet af met persoonlijke voorwerpen. Hoe neutraler de inrichting, des te gemakkelijker de kijkers zich kunnen verplaatsen hoe het zou zijn om in uw huis te wonen.
 3. Benadruk de voordelen
  Richt het huis zo in dat het alle voordelen en bijzondere punten van uw huis benadrukt en de mindere punten neutraliseert. Geef iedere ruimte een duidelijke functie. Wij zijn er in getraind te kijken hoe de beste indeling verkregen kan worden. 
 4. Geef een gevoel van comfort en luxe
  Een badkamer en de masterbedroom zijn prima ruimtes om het comfort van het huis te benadrukken. Geef deze ruimtes een hotel-uitstraling. Verwijder alle persoonlijke spullen en maak gebruik van enkele mooie accessoires.
 5. Pak achterstallig onderhoud aan
  Kapotte schakelaars, beschadigde muren en de plinten die nooit gelegd zijn, het zijn allemaal zaken die een kijker in verband brengt met werk en slecht onderhoud. Vermijd bij kijkers zo’n ervaring en pak nog even die klusjes aan!
 6. Kopers willen een schoon en fris huis
  Een schoon huis geeft een ruimtelijk gevoel en ontspanning bij kijkers. Zorg er dus voor dat uw huis kraakhelder is en fris ruikt! Roken, huisdieren en etensluchtjes werken daar niet aan mee. Reinig de vloerbededeking met een tapijtreiniger en zeem de ramen. Daarmee benadrukt u hoe goed onderhouden uw huis is.
 7. Ruim op!
  Een huis met voldoende ruimte verkoopt beter dan een volgepakt huis. Breng overtollige spullen naar het kringloopcentrum en pak alvast in wat u voorlopig niet nodig hebt.
 8. Kies voor neutrale licht kleuren
  Om het gevoel van ruimte te versterken werken lichte en neutrale kleuren het best. U vestigt de aandacht dan ook op het huis, in plaats van dat de aandacht uit gaat naar de lime groene muren in bijvoorbeeld de keuken. Niet alles hoeft wit te worden, want ook dat kan kil aanvoelen. Wij kunnen u hierover adviseren.
 9. De juiste accessoires
  Vind de juiste balans in het gebruik van accessoires. Less is meestal more! Een paar goede eyecatchers zijn meestal al voldoende.
 10. Verlichting
  Verlichting draagt bij aan de sfeer van het huis. Zorg dat alles werkt en er geen donkere hoeken in het huis zijn. Weet dat potentiële kijkers vaak vooraf uw buurt verkennen. En nieuwsgierig zijn naar hoe en waar het huis staat. Als u dan ’s avonds in het donker zit of juist met alleen maar grote lampen aan, geeft dat geen behaaglijk gevoel. En doet dit af aan de sfeer in huis.

Post to Twitter