Uncategorized

Van Funda, naar veilen!

April 22, 2010 by · Reageren 

Online huizenveiligen worden steeds populairder. Volgens makelaar Sjoerd Hoorn komt dat door de evidente voordelen ervan. Zo krijgt de verkoper een goede prijs en is zijn woning vaak snel verkocht. De koper op zijn beurt betaalt een marktconforme prijs.

Inmiddels kent Nederland zo`n twaalf online huizenveilingen, allemaal in 2009 gestart. Het merendeel maakt gebruik van een opbodsysteem. Daarbij wordt gestart met een lage prijs, die vaak zo`n 20% onder de vraagprijs ligt. De prijs gaat via biedingen omhoog. Er zijn twee varianten voor de procedure: bij zes online veilingen wordt de veiling op een vaste datum en tijd georganiseerd en duurt de veiling meestal een tot anderhalf uur. Bij vijf veilingen is er een continu biedproces van vaak een maand. De site Woningafslag hanteert een ander systeem. Die veiling start juist met een hoge prijs die op vaste afslagmomenten wordt verlaagd. De site `Bieden en Loven` biedt beide mogelijkheden, al is die van het opbod het meest populair.

Steeds meer professionele partijen zoals banken en makelaars zien het systeem zitten en het lijkt er dan ook op dat het instrument een waardevolle blijver is.

Bron: retailactueel, uit het blad Vastgoed

Post to Twitter

Wat vindt u?

Laat ons weten hoe u hierover denkt!