Uncategorized

Verkoopt u uw huis of de buurvrouw?

April 22, 2010 by · Reageren 

Nederlanders vinden hun eigen tuin mooier dan die van de buren. De eigen tuin krijgt gemiddeld een 7,1, de tuin van de buren wordt gemiddeld beoordeeld met een 6,9, zo blijkt uit onderzoek onder mensen met een tuin. Het onderzoek is verricht door CetaBever, bekend van verf, beits en aanverwante producten. De uitkomst komt niet overeen met de stelling dat het gras bij de buren altijd groener is maar duidt meer op: oost west, eigen tuin best.

Leuk natuurlijk, maar wees – als u uw huis gaat verkopen – niet te snel tevreden. En houd voor ogen dat uw huis een echte killer look moet hebben, wilt u het snel en voor een goede prijs kunnen verkopen. Plaats dus bloeinde planten in de tuin (of tijdig bloembollen). Verwijder onkruid. En hou het gras bij. Want een mooie foto van een fleurige tuin is een aantrekkelijk beeld. En verkoopt altijd beter dan in tekst melden dat de buurvrouw zo’n spontane vrouw is. (Want het onderzoek gaat verder: 

CetaBever heeft verder vragen gesteld over de begeerlijkheid van de buren. Nederlanders zijn niet echt te spreken over het uiterlijk van buurman of buurvrouw. De buurvrouw krijgt een 6,2 mee als cijfer, buurman moet het met een 5,7 doen. De eigen partner krijgt een gemiddelde beoordeling van 7,9.

Maar het uiterlijk is niet het belangrijkste van de buren. Het gaat meer om het innerlijk. De buurvrouw is vriendelijk (zegt 72%), behulpzaam (67%) en 48% noemt haar spontaan.

Bron: CetaBever onderzoek terug te lezen op Retail Actueel, gebaseerd op HP/De Tijd

Post to Twitter

Wat vindt u?

Laat ons weten hoe u hierover denkt!