Veelgestelde vragen

1. Wat is verkoopstyling?
2. Waarom zou ik gebruik maken van verkoopstyling?
3. Wanneer kan ik het beste een verkoopstylist inhuren?
4. Mijn huis staat al te koop. Is verkoopstyling voor mij nog interessant?
5. Moet ik goedkeuring vragen van mijn makelaar?
6. Maakt u ook foto’s?
7. Wat is jullie werkgebied?
8. Geeft u ook advies per mail?

1. Wat is verkoopstyling?

Een verkoopstylist richt uw woning zo in dat het een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. Uw huis wordt zal optimaal mogelijk ingedeeld. En alle elementen die een verkoop in de weg kunnen staan krijgen een andere bestemming gekregen.

2. Waarom zou ik gebruik maken van verkoopstyling?

Een huis dat is gerestyled verkoopt sneller, omdat restyling uw woning ruimer, lichter en aantrekkelijker maakt voor een breed publiek. Bovendien kunnen kijkers zich gemakkelijker een beeld vormen van hoe het is om in het huis te wonen.
In programma’s als TV Makelaar, Uitstel van Executie en Housedoctor ziet u wat voor resultaten verkoopstylisten behalen. Voor uw huis, kunnen we hetzelfde doen.

3. Wanneer kan ik het beste een verkoopstylist inhuren?

Bij voorkeur huurt u een verkoopstylist in, voordat u een makelaar uw woning laat beoordelen. Een gestyleerd huis geeft een betere indruk op uw makelaar, wat zal resulteren in een hogere verkoopwaarde. En vervolgens betere foto’s. En daarmee sneller kijkers.
Staat uw huis al enige tijd te koop, en blijven kijkers weg? Ook dan kunt u overwegen een verkoopstylist in te huren. Trek het huis tijdelijk terug uit de verkoop. ‘Vernieuw’ uw huis. En denk er aan om (goede) foto’s van het nieuwe eindresultaat te (laten) maken.
De makelaar kan uw nieuwe foto’s opnieuw online zetten. En uw huis opnieuw op de markt brengen.

4. Mijn huis staat al te koop. Is verkoopstyling voor mij nog interessant?

Ja. Een verkoopstylist kan uw huis beoordelen, zoals potentiële kopers tijdens een bezichtiging dat doen. En waar nodig, de puntjes op de i zetten. Wat maakt dat de eerstvolgende kijkers alleen nog voordelen en neutrale eigenschappen van uw woning ziet.

5. Moet ik goedkeuring vragen van mijn makelaar?

U bent het niet verplicht, maar zelf vinden we het altijd prettig om contact met uw makelaar te hebben. Hij of zij is vertrouwd met uw woning en heeft ook een eigen visie op het pand. Graag horen we wat uw makelaar over uw woning heeft te zeggen. En waar we wellicht extra aandacht aan kunnen besteden.

6. Maakt u ook foto’s?

Ja. Met verkoopstyling benadrukken we het potentieel van uw huis. En dat maakt het gemakkelijker om dit ook op foto vast te leggen. Daarnaast kunnen we op het laatste moment nog wat sfeer maken. En uw huis voor de foto nalopen. Een stylist kijkt voor het plaatje nét even anders naar een huis dan bijvoorbeeld een makelaar, die vaak sec uw huis fotografeert.

7. Wat is jullie werkgebied?

Weliswaar zijn we gevestigd in Amsterdam, we komen in heel Nederland over de vloer. Voor verkoopstyling richten we ons vooral op de regio groot Amsterdam, de provincie Utrecht, omgeving Almere en natuurlijk de provincie Noord-Holland. Daarnaast krijgen we ook buiten deze regio verzoeken tot verkoopstyling. Maar vaak gaat het dan om wat grotere klussen van minimaal 2 werkdagen.

8. Geeft u ook advies per mail?

In uitzonderlijke gevallen geven we ook advies door naar uw foto’s te kijken op bijvoorbeeld Funda of Makelaarsland. Het is echter niet onze gewoonte, omdat foto’s slechts een impressie zijn van de werkelijkheid. Bij voorkeur komen we dus bij u langs om te zien welke sterke punten uw huis heeft en benadrukt dienen te worden. Bovendien zijn de kosten van een advies per mail en een dagdeel bij u aan de slag, aan elkaar gelijk.

Post to Twitter