Boeken

die inspireren:

In mijn werk gebruik ik heel veel beeldmateriaal. Om te inspireren en te communiceren. Het zijn zeker niet allemaal boeken over architectuur of interieur.

Ik haal ook veel inspiratie uit kookboeken, reisboeken en boeken over kunst. Er zijn dan ook duizenden boeken hierover te vinden. Ik heb voor u hieronder een selectie gemaakt van de beste en meest prikkelende boeken op het gebied van wonen en woninginrichting. Een overzicht met andere inspirerende boeken volgt later dit jaar.
Deze selctie kunt u bestellen bij Bol.com , dan hoeft u niet opzoek en opweg. Klik op de cover van het boek of op de link voor meer informatie.

En laat u vandaag nog inspireren!
Eric Kuster – Metropolitan
Angela Lambert

Het nieuwe boek van Eric Kuster, de langverwachte opvolger van Metropolitan Luxury II is dan eindelijk verkrijgbaar. Geniet mee met de laatste creaties van deze interieurontwerper van tout bekend Nederland en ver daarbuiten. Dit boek biedt u bovendien heel veel inspiratie om zelf met uw woning aan de slag te gaan. Leer en zie in dit boek alles over het kleurgebruik dat Eric toepast. De manier zoals hij stoffen (raambekleding, bontspreien en tapijt) toepast in de villa’s van zijn cliëntèle. Kortom: laat u letterlijk inspireren! 

 Creating Spaces
J. des Bouvrie
Het nieuwe boek van Jan des Bouvrie heet Turn this House into a HOME. En dat is wat Jan ons letterlijk laat zien.

15 nieuwe projecten van de hand van Neerlands bekendste interieurarchitect. Dit boek toont voor het eerst de stappen die Jan des Bouvrie in zijn carrière heeft gemaakt, van interior design naar architectuur. De projecten in dit boek zijn prachtig voorbeelden van totaalprojecten waarbij architectuur, interieur en meubels één, prachtig geheel vormen. Van zijn eerste huizen op Curaçao tot een complete woonwijk in Naarden. Ieder project start met een collage van tekst en beeld die de inspiratie die Jan voor dat specifieke project had, verbeeldt. Deze inspiratiepagina’s springen er letterlijk uit door de bijzondere vormgeving. De projecten zijn zowel nationaal als internationaal, van Almere tot Moskou.

FLAMANT STYLE
FLAMANT STYLE

De interieurstijl Flamant staat al jaren voor een evenwicht tussen vroeger en nu, tussen traditie en vernieuwing, tussen soberheid en ingetogen luxe. Dit groots opgezette boek toont de beste foto’s van alle collecties van Flamant van vroeger tot nu.
Met quotes van bekende decorateurs. Een schitterend fotoboek om van te genieten en bij weg te dromen.

Flamant Home Interiors
Flamant Home Interiors
Annemie Willemse & Buyle, R.

Flamant balanceert graag op een koord. Net dat tikkeltje risico nemen dat nodig is om de spanning op te drijven maar uiteindelijk een prachtig resultaat te bekomen. Bij Flamant houden ze ervan om dat evenwicht te zoeken tussen vroeger en nu, tussen traditie en vernieuwing, tussen soberheid en ingetogen luxe. Even afstand nemen, referenties vermengen, kristal en papier-maché, porselein en massief zilver, wol en linnen harmonieus samenbrengen. Kortom: een boek vol inspiratie!

Defining Luxury
Defining Luxury
Jeffrey Bilhuber

Jeffrey Bilhuber keert terug met dit tweede boek, na ‘Design Basics’, zijn succesvolle debut titel. Deze media-savvy designer voor smaakmakers en celebrities toont u in dit boek zijn meest recente projecten. Hij nodigt u in zijn boek uit om ook zelf op zoek te gaan naar luxe en schoonheid, die het leven zo aangenaam maken. Dat hoeven lang niet altijd hele dure dingen te zijn. Mooie oude stoelen, opnieuw bekleed met een rijke stof. Of een handgetuft kleed kunnen al een rijk gevoel oproepen. Maar ook gedoseerd antiek. Dit boek laat het u allemaal zien.

Indoors Outdoors
Indoors Outdoors
J.P. Gabriel & Annemie Willemse

Een sfeervolle en verhelderende inkijk in de wereld van Vincent Sheppard, dat is wat dit boek te bieden heeft. Wat is Lloyd Loom precies? Wie vond het uit? En hoe komt het dat het ‘Lloyd Loom by Vincent Sheppard-meubilair’ over de hele wereld zo geliefd is en blijft? Via een reeks schitterende foto’s van interieurs met het prachtigste meubilair voor binnen en buiten, gemaakt in binnenland en verre buitenlanden, vormt dit boek een boeiende ontdekkingstocht door de magische wereld van het in België gehuisveste ‘Vincent Sheppard’.

Stijlvol wonen / IV
Stijlvol wonen / IV
N. Smout & Torfs, T.

Op de smaakvolle interieurs van Stijlvol Wonen raak je nooit uitgekeken: de nieuwe telg in de succesvolle reeks laat je opnieuw genieten van de warme charme van tijdloze interieurs.
De bezielers van dit boek zijn o.a. Pieter Porters, Belim Bouwteam, Anneke Dekkers, British Ornaments en Arcobaleno.

Michael S. Smith
Michael S. Smith
Michael Smith & Christine Pittel

Interieurontwerper Smith biedt naast advies ook heel veel inspiratie om uw huis helemaal top te maken. Eerder al verscheen het boek “Michael Smith’s Elements of Style.” 200 illustraties!

Compendium Kleur & Textuur
Compendium Kleur & Textuur
PAUWELS, WIM

De keuze van de juiste kleuren en stoffen is één van de belangrijkste items in het creatieve proces van elke interieurontwerper. In dit volumineuze referentiewerk wordt een volledig overzicht gegeven van de huidige kleuren – en stoffentrends. Daarbij gaat de aandacht vooral naar de artisanale verven en exclusieve stoffen voor raam, – zetel – en vloergarnering.

Easy living
Easy living
Hotze Eisma & Anna Lambert

Dit boek mixt de mooiste Nederlandse interieurs van dit moment: inspirerende huizen voor het familieleven in de 21e eeuw. 

Bijzondere panden met een nieuwe bestemming en unieke ontwerpen, dikwijls eclectisch en altijd origineel. 

Een boek boordevol inspiratie voor ‘de moderne mens’ die van een inspirerend interieur en het goede leven houdt.

Stijlvolle hotels en Bed & Breakfasts
Stijlvolle hotels en Bed & Breakfasts
N. Smout & Verstraelen, L.

Een luxeboek met bijzonder charmante en smaakvol ingerichte hotels waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en waar je helemaal tot rust kunt komen.

Wolterinck s world elements en essence CASSETTE
Wolterinck s world elements en essence CASSETTE
Marcel Wolterinck

This book of Marcel Wolterinck features the iconographic evolution of the witch over an extensive period of European culture: from the days of Classical Greece to the Romantic age. The study includes some of the most famous images in the history of European art, and focuses on the dual character of the witch in major literary works, as well as archetypal images in painting, sculpture, wood-carving and other artistic means. With a clear, readable and at time provocative style, Lorenzo Lorenzi illustrates a fascinating theme, strictly tied to that of magic and mystery and explores the various cultural aspects which it involves.

Outside in
Outside in
Marcel Wolterinck & Cherie van Gelder

Wolterinck: puur, sober, aards maar ongekend stijlvol en luxueus. Wolterinck blijft een van de meest populaire ontwerpers en stijlmeesters van Nederland. In dit boek wordt meer dan ooit de link tussen buiten en binnen gelegd, met schitterende tuinontwerpen die de buitenruimte verbinden met het interieur. Het boek bevat projecten in binnen- en buitenland, adembenemend gefotografeerd door Sigurd Kranendonk. Een zeer omvangrijk en prachtig vormgegeven, groot formaat boek.

In/Ex
In/Ex
Marcel Wolterinck

Een prachtig inspiratieboek van een veelzijdig kunstenaar. Boordevol verrassende ideeën op het gebied van het inrichten van huizen en tuinen. Met schitterende foto´s van Sigurd Kranendonk. Aantrekkelijk geprijsd en voorzien van een nieuw omslag.

Axel Vervoordt
Axel Vervoordt
Axel Vervoordt & Armelle Baron

Prachtig groot fotoboek vol met sfeer impressies van Axel Vervoordt, dat eigenlijk in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

Eric Kuster Metropolitan luxury
Eric Kuster Metropolitan luxury
Tichar, S.

Met een duidelijke internationale stijl is de Nederlandse ontwerper Eric Kuster verantwoordelijk voor de interieurs van prominente internationale kantoren, clubs, restaurants en particuliere woningen over de hele wereld. Kusters kenmerkende stijl combineert glamour met luxe en het resultaat is zowel dynamisch klassiek.
Zijn succes in zijn vaderland Nederland en tegenwoordig ook in Azië, het Midden-Oosten en Rusland, heeft van Kuster een veel begeerde ontwerper gemaakt, wiens profiel heeft gezorgd voor zijn positie als ontwerperspionier en -trendsetter. In september / october 2010 staat zijn tweede boek gepland om te verschijnen. Eenvoudigweg genaamd Metropolitan Luxury 2.

Eric Kuster - Metropolitan
Eric Kuster – Metropolitan Luxury 2
Angela Lambert

Piet Boon 2
Piet Boon 2
Joyce Huisman

Het meest recente boek over de uiterst succesvolle Nederlandse architect/ontwerper Piet Boon.
Geheel nieuwe projecten, inclusief het spraakmakende appartement in New York.
Piet Boon
Piet Boon
Joyce Huisman

Een nieuw en inspirerend, oblong boek met nieuwe ontwerpen van Piet Boon.
Een opmerkelijk en luxe uitgevoerd ‘omkeerboek’ met twee huizen in twee heel verschillende sferen: tussen de palmbladeren op Bonaire en in de luwte van de Zeeuwse duinen.

Walda Pairon
Walda Pairon
Ivo Pauwels

In dit derde boek van en over interieurontwerpster Walda Pairon vindt u een verrassende stijl. Haar interieurs zijn sober, uitgepuurd tot een rustige eenvoud. Objecten spelen nog steeds een grote rol. Ze worden haast levend en vertellen verhalen in de stille interieurs. Walda Pairons kijk op licht, kleur, materie én smaak is scherp en verrassend. Ze heeft niet eens veel woorden nodig om rake dingen te zeggen. Met dit boek bewijst Walda Pairon dat ze nog niets van de voorsprong die ze in de pionierstijd van de interieurinrichting opbouwde, heeft ingeboet.

Boeken over kleur:

Gevoel voor stijl kleur

Gevoel voor stijl  Kleur
Gevoel voor stijl Kleur
Fricke, S.

Auteur: Shannon Fricke
» Gevoel voor stijl kleur
Kleuren kiezen voor je interieur kun je met intuitie doen en is onder invloed van je levenservaring. Hierover lees je in ‘gevoel voor stijl en kleur’. Dit boek helpt je om een gevoel voor kleur en styling te ontwikkelen. Hoe? Door eerst je woning kritisch te bekijken en pas daarna nadenken over de kenmerken van kleuren. Dit boek bevat prachtige paginagrote foto’s en heeft een afwisselende maar toch consistente lay-out en functioneel kleurgebruik.

De Kleurengids Naturel & Pastel

Kleurengids voor het interieur pastel en naturel
Kleurengids voor het interieur pastel en naturel
Alice Buckley

 Auteur: Alice Buckley
» De kleurengids naturel & pastel
Hoe krijgt een ruimte een bepaalde sfeer? Dit boek bevat een uitgebreide reeks kleur- en inrichtingsideeen en laat zien hoe neutrale kleuren optimaal in uw huis worden benut.

Passie

Passie
Passie
Tricia Guild & Elspeth Thompson

Auteur: Tricia Guild
» Passie

Dit verrassende boek, met een caleidoscoop aan beelden, geeft niet alleen inzicht in de artistieke bronnen van Tricia Guild en hun uiteindelijke invloed op haar ontwerpen, maar biedt ook volop inspiratie voor de lezer zelf. Een unieke kijk achter de schermen´ van de oprichter van één van de invloedrijkste bedrijven in de wereld.

Pantone Guide to communicating with color

Pantone's Guide to Communicating with Color
Pantone’s Guide to Communicating with Color
Leatrice Eiseman

 Auteur: Leatrice Eiseman
» Pantone Guide to communicating with color
Dit boek is een kleurenbijbel. Een handboek waarin de kracht van kleur en het gebruik van kleurschema’s wordt toegelicht. Aaan de hand van foto’s en kleurkaarten worden diverse stijlen beschreven.

 

Colors for your home

House Beautiful  Colors For Your Home
House Beautiful Colors For Your Home

 Auteur: The Editors of House Beautiful Magazine
» Colors for your home
Een ‘handig’ handboek dat hulp biedt bij het kiezen van de juiste kleuren in uw interieur. Het interessante van dit boek is dat designers hun persoonlijke invalshoeken delen van de manier waarop zij tot de keuze van kleuren in interieurs komen. Naast hun aanpak komen ook praktische tips over kleur in het interieur aan de orde en welke soort verf je het beste kunt gebruiken op welke soort ondergronden.

Nuances

Nuances
Nuances
Elspeth Thompson & Tricia Guild

Auteur: Tricia Guild
» Nuances
Een prachtige inspiratiebron voor iedereen die in huis met het interieur aan de slag wil met kleur. Zeker als u zoekt naar voorbeelden en ideeën over kleuradvies. Het boek ‘Nuances’ helpt u om oplossingen te vinden voor vragen over ontwerpen en het interieur stylen met kleur.

Hebt u liever toch een persoonlijk kleuradvies? Ook dat kan. We helpen u graag de juiste kleur te vinden.

Post to Twitter